- Ahlan Wasahlan -

rss

Isnin, 11 Februari 2013

Majlis Pembuka Tirai 2013 ( Majlis Watiqah Perlantikan Pengawas)

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

     Sesi persekolahan 2013 telah beroperasi sejak 02hb Jan 2013, memang banyak peristiwa yang telah berlaku sehingga hari ini. Tetapi baru kali ini ada membuat pengisian di blog SEK.KEB. PENAGATAN, KENINGAU. Pihak sekolah memohon maaf banyak-banyak kepada sesiapa sahaja yang membuat kunjungan di laman ini. Belum terlambat warga SK. Penagatan mengucapkan selamat tahun baru 2013 dan selamat menyambut tahun baru Cina 2013. Bagi warga guru yang bercuti selamat bercuti dan manfaatkan cuti dengan semaksimanya bersama anak-anak tersayang.

Baru-baru ini sekolah kami mengadakan Majlis Perasmian Bulan Disiplin dan Penyampaian Watiqah kepada para pengawas sekolah, pengawas PSS, ketua kelas dan penolong ketua kelas pada 08hb Feb 2013 bersamaan hari jumaat minggu lalu. Selama sebulan Program Bulan Disiplin diadakan di SK.Penagatan, Keningau. Pengisian aktiviti juga cukup banyak dengan mengadakan pelbagai program. Antara yang menarik ialah Aktiviti Mengenal Warga Guru dan KTBM 2013 kepada semua murid sekolah. Memang sibuk setiap pagi guru - guru sibuk didatangi oleh murid dari semua peringkat kelas.

Apa yang lebih menarik lagi ialah apabila ada guru yang cuba mengelak untuk diserbu murid, dengan alasan guru itu konon memperdayakan murid bahawa nama yang disebut oleh murid itu bukan nama guru itu. Walhal sebenarnya itu lah nama guru tersebut. Ha..ini bertujuan untuk meyakinkan murid serta menanam kan rasa berani bersemuka dengan guru dan lebih baik lagi jika murid itu benar2 yakin itulah guru yang dia ingin dapatkan tandatangan.

Antara aktiviti yang berlangsung sepanjang bulan disiplin ialah:-
1. Pertandingan menulis essi 
2. Pertandingan mewarna
3. Pertandingan menaip menggunakan komputer ( words)
4. Pengawas PSS paling berdisiplin
5. Pengawas Sekolah paling pantas mendapatkan tandatangan warga sekolah.
0 ulasan:


Catat Ulasan

 
"TEAM WORK" - Prestasi cemerlang komitmen kami.

Hari Guru ZP

Public Speaking ZP

Kem 1Malaysia

Bulan Kokurikulum 2009

Pengakap 2009

Hari Bertemu Pelanggan 2009